Sütun başlıkları poliüretan dekoratif sütun fiyatları

Yunan Korint başkentinin yapraklarının Acanthus mollis üzerindeki Roma'nın Acanthus spinosusuna dayandığı öne sürülmüştür. Ancak tüm mimari yaprakları, Isaac Ware'ınkadar gerçekçi değildir. Yapraklar genellikle iki "sırayla" ya da bir diğerine yerleştirilmiş bir yapraklı fincan gibi bantlara oyulur. En güzel Korinth başkentlerinden biri, Epidaurus'un Tholos'undan (M.Ö. 400); Bassae'de olduğu gibi, daha önceki Yunan başkenti ile Rönesans ve modern mimarların miras kalan ve rafine edilmiş olan Romalı versiyonu arasındaki geçişi gösterir (Korint düzeninde daha kapsamlı bir tartışmaya bakınız).




































Tunus'un Kairouan Büyük Camisi'nde yeniden kullanılan Korinth ve Bizans başkentleri.
Mimaride Sütun Başlığı (Latin caput veya "head") veya chapiter'den bir kolonun (veya bir pilasterin) en üst üyesini oluşturur. Sütun ve yükün aşağı doğru itilmesi arasında aracılık eder ve kolonun destekleyici yüzey alanını genişletir. Abakusu desteklemek için her bir tarafa doğru yükselen Sütun Başlığı, genellikle kare abaküs ve genellikle sütunun dairesel şaftını birleştirir. Sütun Başlığı, Dor düzeninde olduğu gibi dışbükey olabilir; Korint düzeninin ters çevrilmiş çanağında olduğu gibi içbükey; veya İyonik düzende olduğu gibi dışarı kaydırma. Bunlar, klasik gelenek içindeki tüm başkentlerin temel aldığı üç temel türü oluşturur. Titus Kemeri'nden bir ipucu ile 16. yüzyılda kurulan Kompozit düzen (illüstrasyon, sağ), Korint akanhus yapraklarına İonik volkanlar ekler.

Klasik öncesi başkentleri

Ramesseum, Theban Nekropolü, Luxor, Mısır'ın bir parçası içinde dekore edilmiş başkentleri.
Mısır'ın en önemli iki başkenti, sırasıyla, lotus ve papirüs bitkilerine dayanmaktadır ve bunlar, palmiye ağacı başkenti ile, MÖ 3. - 1. yüzyıllarda Ptolemiler'e kadar, Mısırlılar tarafından kullanılan başlıca türlerdi. nehir bitkileri de kullanıldı ve geleneksel nilüfer başkenti çeşitli modifikasyonlardan geçti.

Assur kabartmalarında bir çeşit kıvrak Sütun Başlığı ortaya çıkar, ancak Asur Sütun Başlığısi bulunmamıştır; British Museum'da sergilenen zenginleştirilmiş üsler başlangıçta başkent olarak yanlış yorumlandı.

Achaemenid Pers başkentinde, parantezler, arşitravı desteklemek için sağa ve sola doğru çıkıntı yapan iki adet ağır şekilde dekore edilmiş arka arkaya hayvanlarla oyulmuştur; sırtlarında çapraz keresteleri desteklemek için dik açıda diğer braketleri taşırlar. Boğa en yaygın olanıdır, ancak aslanlar ve meyveler de vardır. Başkenti, diğer birçok üslubun ötesinde, Pers İmparatorluğu'nun Mısır, Babil ve Lidya'yı da dahil ettiği birçok kültürden aldığı dekorasyonla daha da genişletmektedir. Kolonun şaftı yuvarlak olmakla birlikte yivli olmasına rağmen, kare şeklinde uzun bir düz yivli bölümün üst kısmı ve ters çevrilmiş, çift tersi vardır.

En eski Ege başkenti Girit'teki Knossos'taki fresklerde (MÖ 1600) gösteriliyor; Muhtemelen sıvada kalıplanmış dışbükey tipteydi. İkinci, içbükey tipin başkentleri arasında Mycenae'deki (M.Ö. 1100) Agamemnon Türbesi'ni çevreleyen sütunların zengin oyulmuş örnekleri yer alır: bunlar bir chevron cihazı ile oyulmuştur ve üzerinde bazı çiçeklerin tomurcuklarının olduğu içbükey bir afoyeyle heykel vardır.

Klasik başkentler [değiştir]

Parthenon'daki Dor düzen emri.
Dor Sütun Başlığı [değiştir]
Ana madde: Dorik sıra
Dorik Sütun Başlığı beş Klasik siparişin en basitidir: aşağıda bir astragal yaka ile bir ovolo kalıplama üzerinde abaküs oluşur. Apollon Tapınağı, Syracuse (M.Ö. 700), echinus kalıplaması daha kesin bir form haline gelmiştir: Parthenon'da bu, dışbükeyliğin en üst ve altta hassas bir birleşme eğrisiyle olduğu doruğuna ulaşır. Echinus'un eğimli tarafı daha sonraki örneklerde daha da düzleşir ve Roma'daki Kolezyum'da çeyreklik bir tur oluşturur (bkz. Dorik düzen). Friz ve diğer elemanların daha basit olduğu versiyonlarda, aynı Sütun Başlığı formu Tuscan düzeninde olduğu gibi tanımlanır.


Korint başkenti [değiştir]
Ana madde: Korint düzeni

Isaac Ware'ın Andrea Palladio'nun Dört kitabının baskısından Korint başkenti… (Londra 1738. Levha 70)
Yunan Korint başkentinin yapraklarının Acanthus mollis üzerindeki Roma'nın Acanthus spinosusuna dayandığı öne sürülmüştür. Ancak tüm mimari yaprakları, Isaac Ware'ınkadar gerçekçi değildir. Yapraklar genellikle iki "sırayla" ya da bir diğerine yerleştirilmiş bir yapraklı fincan gibi bantlara oyulur. En güzel Korinth başkentlerinden biri, Epidaurus'un Tholos'undan (M.Ö. 400); Bassae'de olduğu gibi, daha önceki Yunan başkenti ile Rönesans ve modern mimarların miras kalan ve rafine edilmiş olan Romalı versiyonu arasındaki geçişi gösterir (Korint düzeninde daha kapsamlı bir tartışmaya bakınız).

Roma mimarlık pratiğinde, başkentler, "Emirler" in her birine uygun detaylandırmalar arasında kısaca, klasik zamanlardan kalma tek tam mimari ders kitabında, Mimarlığa On Kitaplar, Marcus Vitruvius Pollio, İmparator Augustus'a ithaf edilen Vitruvius olarak bilinir. Çeşitli siparişler Vitruvius'un kitaplarında iii ve iv. Vitruvius, Roma pratiğini pratik bir şekilde anlatmaktadır. Emirlerin her birinin icadı hakkında bazı hikayeler verir, ancak o, Sütun Başlığılerin icrası için sert ve hızlı bir kurallar bütünü vermez.

İki tane daha, özellikle Roma mimarisi emirleri, karakteristik başkentlerine, tipik olarak askeri yapılarda kullanılan, Yunan Dorik'e benzer, fakat daha az sayıda küçük kalıplar içeren, sağlam ve ilkel Toskana başkentlerine ve Vitruvius tarafından bile belirtilmeyen Kompozit başkentlere sahiptir. İyonik volütleri ve Korinthian acanthus başkentlerini birleştiren Corinthian'la orantılı bir biçimde, Romalıların Yunanlılardan çok daha sık kullandıkları bir düzen.

Kompozit Sütun Başlığılerin giderek benimsenmesi, Geç Antik Dönem'de daha özgür, daha yaratıcı (ve çoğunlukla daha çok kabaca oyulmuş) başkentlere doğru bir eğilim gösterdi.

İyonik Sütun Başlığı [değiştir]
Ana makale: İyonik sipariş

19. yüzyıl gravüründe Athena Polias, Priene, İonia tapınağından İon başkentidir.
İyonik başkentte, abaküs ve ovolo arasında spirally kıvrımlı volkanlar eklenir. Efes'teki Arkaik Artemis Tapınağı'nın İyonik başkentlerinde (MÖ 560) abaküsün genişliği, derinliğinin iki katıdır.



Tüm sömürgeli anıtsal yapılarda oldukça görünür bir konumda yer alan Sütun Başlığı, çoğunlukla süsleme için seçilir; ve genellikle mimari düzenin en açık göstergesidir. Detaylarının ele alınması, binanın tarihinin bir göstergesi olabilir.

ahşap sütun fiyatları ahşap sütun ve duvarlar alçı sütun alçı sütun fiyatları alçı sütun modelleri antik sütun çeşitleri balkon sütun modelleri dekoratif sütun dekoratif sütun fiyatları dekoratif sütun kaplama dekoratif sütunlar dor sütun dor sütun başlığı dış cephe sütun kaplama ion sütun başlığı iyon sütun başlıkları kare sütun kartonpiyer sütun kartonpiyer sütun fiyatları kartonpiyer sütun modelleri kompozit sütun başlığı korint başlıklı sütun korint sütun korint sütun başlığı korint sütun başlığı bölümleri korint sütunu köpük kartonpiyer sütun köpük sütun köpük sütun fiyatları mimaride sütun başlıkları mısır sütun başlıkları poliüretan sütun poliüretan sütun başlıkları poliüretan sütun fiyatları prekast sütun roma sütun başlıkları strafor köpük sütun strafor sütun strafor sütun fiyatı strafor sütunlar söve sütun söve sütun fiyatları söve sütun modelleri sütun altlığı sütun başlıkları sütun başlıkları çeşitleri sütun başlığı sütun dekorasyon sütun dekorasyonu sütun fiyatları sütun giydirme sütun kaplama sütun kaplama modelleri sütun modelleri sütun png sütun söve sütun süslemeleri sütun çeşitleri sütun örnekleri sütunlar sütunlu villalar taş sütun fiyatları yivli sütun yunan sütun başlıkları

Yorum Gönder

[blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.